Nougatkage med glaze

Ingredienser
Bund:
25 g ren chokolade
225 g smør
188 g mel
22 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg

Nougatfromage:
8 blade husblas
2½ dl mælk
375 g nougat
½ l fløde

Glaze:
6 blade husblas
150 g glucosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
Gul pastafarve

Fremgangsmåde
Bund:
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
    Smør/beklæd en form på ca. 25x30 cm.
  2. Smelt smør og chokolade i mikroovnen. 
  3. Lad chokolade og smør køle lidt af. Sigt derefter mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
  4. Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter farin og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, til de lige nøjagtigt er blevet blandet.
  5. Rør den smeltede chokolade/smør i æggeblandingen. Rør dernæst melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
  6. Hæld blandingen i bageformen og udjævn med en dejskraber.
    Bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg. Lad kagen afkøle i formen, før du skærer en bund, som passer til en springform på 24 cm.

Nougatfromage:
  1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Skær nougaten i mindre stykker og kom den i en skål.
  3. Kog mælken op kom den opblødte husblas i, mens mælken er varm.
  4. Hæld halvdelen af mælken over nougaten og rør massen glat og blank.
  5. Hæld resten af mælken i, og rør igen til massen er glat og blank
Glaze (skal først laves når fromagen har været i fryseren):
  1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Kog vand, hvidt sukker og glucosesirup op, så alt sukkeret er smeltet.
  3. Sluk for varmen og rør kondendseret mælk i sukkerblandingen.
  4. Tag blandingen af komfuret og rør den opblødte husblas i, mens væsken er varm.
  5. Hak den hvide chokolade og kom den i et litermål.
  6. Kom pastafarve ned til den chokoladen.
  7. Hæld forsigtigt sukkerblandingen over chokoladen.
  8. Tag en stavblender og hæld litermålet på skrå. Før forsigtigt stavblenderen ned i væsken langs litermålets kant, for ikke at iblande luft.
  9. Blend uden at løfte stavblenderen over væskeoverfladen.
  10. Når massen er ensartet er den klar.
  11. Er der luftbobler i kanten af væsken fjernes de.
Samling af kagen:
  1. Skær chokoladebunden til, så den passer i springformen.
  2. Læg den i springformen.
  3. Kom bageplast langs siderne i springformen.
  4. Hæld nougatfromagen ovenpå bunden og bank den let for at fjerne evt. luftbobler.
  5. Sæt springformen i fryseren i minimum 4 timer.
  6. Tag kagen ud af springformen og sæt den på en rist over en bradepande.
  7. Når glazen er kølet til 35 grader hældes den langsomt over kagen.
  8. Når glazen er stivnet, kan kagen pyntes.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag