Nougatkage med glaze
Ingredienser
Bund:
25 g ren chokolade
225 g smør
188 g mel
22 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg
Nougatfromage:
8 blade husblas
2½ dl mælk
375 g nougat
½ l fløde
Glaze:
6 blade husblas
150 g glucosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
Gul pastafarve
Fremgangsmåde
Bund:
Bund:
25 g ren chokolade
225 g smør
188 g mel
22 g kakaopulver
3/4 tsk bagepulver
450 g brun farin
1 knivspids salt
1½ tsk vanillesukker
3 æg
Nougatfromage:
8 blade husblas
2½ dl mælk
375 g nougat
½ l fløde
Glaze:
6 blade husblas
150 g glucosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
Gul pastafarve
Fremgangsmåde
Bund:
- Opvarm ovnen til 180 grader.
Smør/beklæd en form på ca. 25x30 cm. - Smelt smør og chokolade i mikroovnen.
- Lad chokolade og smør køle lidt af. Sigt derefter mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Pisk æggene i en tredje skål og tilsæt derefter farin og vanillesukker. Rør ingredienserne sammen, til de lige nøjagtigt er blevet blandet.
- Rør den smeltede chokolade/smør i æggeblandingen. Rør dernæst melblandingen i dejen. Der må ikke være noget synligt mel.
- Hæld blandingen i bageformen og udjævn med en dejskraber.
Bag kagen i ca. 25-30 minutter, til den er fast, men stadig klæg. Lad kagen afkøle i formen, før du skærer en bund, som passer til en springform på 24 cm.
Nougatfromage:
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
- Skær nougaten i mindre stykker og kom den i en skål.
- Kog mælken op kom den opblødte husblas i, mens mælken er varm.
- Hæld halvdelen af mælken over nougaten og rør massen glat og blank.
- Hæld resten af mælken i, og rør igen til massen er glat og blank
Glaze (skal først laves når fromagen har været i fryseren):
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
- Kog vand, hvidt sukker og glucosesirup op, så alt sukkeret er smeltet.
- Sluk for varmen og rør kondendseret mælk i sukkerblandingen.
- Tag blandingen af komfuret og rør den opblødte husblas i, mens væsken er varm.
- Hak den hvide chokolade og kom den i et litermål.
- Kom pastafarve ned til den chokoladen.
- Hæld forsigtigt sukkerblandingen over chokoladen.
- Tag en stavblender og hæld litermålet på skrå. Før forsigtigt stavblenderen ned i væsken langs litermålets kant, for ikke at iblande luft.
- Blend uden at løfte stavblenderen over væskeoverfladen.
- Når massen er ensartet er den klar.
- Er der luftbobler i kanten af væsken fjernes de.
Samling af kagen:
- Skær chokoladebunden til, så den passer i springformen.
- Læg den i springformen.
- Kom bageplast langs siderne i springformen.
- Hæld nougatfromagen ovenpå bunden og bank den let for at fjerne evt. luftbobler.
- Sæt springformen i fryseren i minimum 4 timer.
- Tag kagen ud af springformen og sæt den på en rist over en bradepande.
- Når glazen er kølet til 35 grader hældes den langsomt over kagen.
- Når glazen er stivnet, kan kagen pyntes.
Simon siger den er god :)
SvarSletVcondiapauku Robert Hanks https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ilporzaku.Descargar-Hexplore-gratuita-2021
SvarSletdothogeti