Kanelsnegle

Ingredienser
Dej
50 g gær
3 dl mælk
3 æg
100 g smør
100 g sukker
½ vanillestang
1 spsk kanel
1 spsk kardemomme
½ spsk salt
ca. 700 g hvedemel

Remonce
250 g blødt smør
100 g sukker
150 g brun farin
3 spsk. kanel

Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker

Fremgangsmåde

Lav cremen først, så den kan nå at køle inden brug.

Creme
  1. Rør maizena ud i æggeblommerne og tilsæt sukker og mælk.
  2. Kog blandingen op under omrøring til cremen tykner og kog videre i ca. 20 sekunder under stadig omrøring.
  3. Tag cremen af blusset og rør vanillesukkeret i.
  4. Smag evt. til med mere sukker og vanillesukker.
  5. Lad cremen køle.
 Dej
  1. Lun mælk og smør.
  2. Opløs gæren i den lillefingervarme mælk.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Dejen skal helst være lidt fugtig.
  4. Læg dejen i en skål og dæk med et viskestykke. Lad den hæve i 30 minutter.
  5. Mens dejen hæver laves remonce.
  6. Efter hævning deles dejen i 2 lige store stykker og rulles ud til 2 firkanter på ca. 25x50 cm. 
  7. Den afkølede creme røres sammen med remonce.
  8. Fordel creme/remonce blandingen på dejen.
  9. Rul dejen på den lange side, så den bliver til en lang pølse.
  10. Skær skiver på ca. 2 cm og tryk dem en anelse flade - og læg dem i papirmuffin-forme. 
  11. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.

Remonce
  1.  Stuetempereret smør røres blødt med sukker, brun farin og kanel.
 

Kommentarer

Populære opslag