Kanelsnegle
Ingredienser
Dej
50 g gær
3 dl mælk
3 æg
100 g smør
100 g sukker
½ vanillestang
1 spsk kanel
1 spsk kardemomme
½ spsk salt
ca. 700 g hvedemel
Remonce
250 g blødt smør
100 g sukker
150 g brun farin
3 spsk. kanel
Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker
Fremgangsmåde
Lav cremen først, så den kan nå at køle inden brug.
Creme
Remonce
Dej
50 g gær
3 dl mælk
3 æg
100 g smør
100 g sukker
½ vanillestang
1 spsk kanel
1 spsk kardemomme
½ spsk salt
ca. 700 g hvedemel
Remonce
250 g blødt smør
100 g sukker
150 g brun farin
3 spsk. kanel
Creme
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl mælk
1 spsk vanillesukker
Fremgangsmåde
Lav cremen først, så den kan nå at køle inden brug.
Creme
- Rør maizena ud i æggeblommerne og tilsæt sukker og mælk.
- Kog blandingen op under omrøring til cremen tykner og kog videre i ca. 20 sekunder under stadig omrøring.
- Tag cremen af blusset og rør vanillesukkeret i.
- Smag evt. til med mere sukker og vanillesukker.
- Lad cremen køle.
- Lun mælk og smør.
- Opløs gæren i den lillefingervarme mælk.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Dejen skal helst være lidt fugtig.
- Læg dejen i en skål og dæk med et viskestykke. Lad den hæve i 30 minutter.
- Mens dejen hæver laves remonce.
- Efter hævning deles dejen i 2 lige store stykker og rulles ud til 2 firkanter på ca. 25x50 cm.
- Den afkølede creme røres sammen med remonce.
- Fordel creme/remonce blandingen på dejen.
- Rul dejen på den lange side, så den bliver til en lang pølse.
- Skær skiver på ca. 2 cm og tryk dem en anelse flade - og læg dem i papirmuffin-forme.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Remonce
- Stuetempereret smør røres blødt med sukker, brun farin og kanel.
Kommentarer
Send en kommentar